Prvním z křesťanských webů, který mě zaujal a kam chodím velmi často je zpravodajský web Katolickiej Agencji Informacyjne (katolické informační agentury) katolické církve v Polsku. Pro ty, kdo vládnou polštinou a mají zájem o dění v katolické církvi a hledají informace o řadě aktuálních událostí je velmi užitečný.  V porovnání s českým tiskových střediskem ČBK je veliký rozdíl v šíři záběru.  Je vidět, že v Polsku je víc možností a lidského i finančního zázemí pro novinařinu. To už nemluvím o stránkách německé biskupské konference, kam se rád chodívám podívat pro inspiraci.

Web Katolickiej Agencji Informacyjne

http://ekai.pl/


 

Dalším hodně inspirativním webem pro mě je web jezuity a filosofa Václava Umlaufa. Je dosti kritický, ale přináší často svěží pohled na věci veřejné, které občas bereme příliš samozřejmě. A samozřejmě stojí za to navštívit stránky bratří jezuitů.

Webové stránky Václava Umlaufa:

http://www.umlaufoviny.com/

 


 

 

A třetím webem hojně navštěvovaným je web pastoračního střediska pražské arcidiecéze, kde kromě řady užitečných témat je také rubrika kázání resp. komentářů k nedělním kázáním.

http://www.pastorace.cz/

 


 

Je samozřejmě řada dalších webů, které rád a často navštěvuji. Upozornil jsem na ty, o kterých se možná ví méně.