V těchto online exerciciích pro dobu adventní budeme rozjímat o životě milosti Panny Marie.  Rozjímání otce Františka od sv. Marie nám budou pomáhat, abychom se připravili na slavení příchodu našeho Pána.

Panna Maria je někdy natolik umístěna na podstavci, že už je téměř nemožné, abychom ji následovali. Mariino povolání je jistě jedinečné. Pro všechny věřící je však také modelem přijímání Boží milosti. Během tohoto adventu se necháme vést otcem Františkem od sv. Marie (1910 – 1961), velkým učedníkem sv. Terezie od Dítěte Ježíše. Pomůže nám podílet se na tajemství života Panny Marie a vidět, že Panna Maria je mnohem krásnější, bližší a prostší, než si myslíme...

Průběh exercicií

Panna Maria nás povede neděli za nedělí až k vánoční radosti:

1.    neděle: návrat k evangeliu
2.    neděle: výborná vyhovatelka
3.    neděle: požehnání maličkých
4.    neděle: přemíra milosti
Vánoce: „pravá mariánská zbožnost“

Každý pátek dostanete e-mail s odkazem na texty následující neděle. Texty si můžete stáhnout ve formátu pdf A4 nebo pdf pro mobilní telefony. Texty obsahují komentář k nedělnímu evangeliu, duchovní impuls a adventní kalendář s obrázky, myšlenkami a citáty pro každý den následujícího týdne (pondělí – sobota).

Online exercicie jsou zdarma. Můžete se k nim přihlásit v níže připojeném formuláři . Později se můžete kdykoli odhlásit a Vaše jméno bude odstraněno z distribučního seznamu.

Online exercicie napsal bratr Robert Arcas z karmelského kláštera v Paříži a spolupracovali na nich mnozí další. Do češtiny je přeložila Blanka Cvrková.

Texty jsou Vám volně k dispozicii a můžete je použít pro Vaše chvíle ztišení a modlitby během týdne.

K účasti na exerciciích můžete pozvat Vaše přátele a známé, když jim doporučíte tento odkaz:www.exercicie-online.karmel.at
 

 

Pokud máte možnost, abyste ve Vaší faře nebo jinde vyvěsili plakát nebo položili letáčky, najde je na tomto odkazu:  

Plakát A4

Přejeme Vám tedy požehnanou dobu adventní a pěkné exercicie pro všední den!

P.Roberto Maria Pirastu, OCD, Karmel ve Vídni a organizační tým:

Tereziánský Karmel v Rakousku

Společnost Edity Steinové v Rakousku

Sestry P. Marie Karmelské

Později se samozřejmě můžete kdykoli odhlásit.

Zde najdete naše prohlášení o ochraně osobních údajů