Partu říkající si "Létající hospoda" jsem zaregistroval poprvé v souvislosti s článkem JE SUIS KOLLENKA aneb Signály obchází strašidlo svobodné diskuse. 

Jelikož jsem člověk vcelku zvědavý a signály.cz mi přijdou jako užitečná aktivita tak jsem byl zvědav na tuto partu a zkusil se přihlásit do této party, abych se jí trocha podíval na kloub. Některé členy jsem potkal jako dosti svéřepé a svojské diskutéry, co mají rádi svoji pravdu. Včerejší příspěvek na blogu Létající hospody mi osvětlil, pročpak jsem se nedočkal odpovědi. Ušetřím si pár kritických slov na adresu programového prohlášení. Připouštím si pár lehce dotčených reakcí. Po druhém přečtení jsem si říkal, že nastavují kriteria dosti vysoko a začal jsem přemýšlet o svých příspěvcích na svém blogu. A také o některých živějších diskuzích pod některým starším příspěvkem, kde milovnicí své pravdy a svých představ o Bohu, církvi a světě ještě kořenily život blogerů na signálech. 

Moji zvědavosti bylo učiněno zadost příspěvkem s fotkami nedávno proběhlé párty Létající hospody. Asi jsem pochopil a nějak si potvrdil mentalitu této party. Čeho si cením, že dokáží štamgasti létající hospody jít aspoň trocha s kůží na trh. Čeho si necením tolik je, že se vezou na vlně provokativní kritiky, která jest nápojem oblíbeným těchto štamgastů. 

Kvalitu blogu nechť posoudí každý sám. Po přečtení pár posledních příspěvků jsem nenabyl dojmu, že by některý snesl kriteria vyhlášená včerejším programovým prohlášením. To že je zájem o  tuto partu naznačuje počet přečtení včerejšího příspěvku. Jak se tam  toto číslo objevilo to probouzí moji zvědavost znovu. 

Každý nakládá se svým blogem dle svého gusta  a díky signálům za tuto rozmanitost. Já jsem zkusil na blogu dát i pár různých textů, které považují za inspirativní a občas si takto vytvářím cestovní příruční knihovničků textů, které mě zaujaly. 

Za létající hospodu a její provokativní štamgasty jsem vcelku vděčný. Občas se trefí svoji oponenturou, kterou po proškrtání mohu brát za zajímavý příspěvek. Občas tito milí štamgasti ukazují, jak je svět rozmanitý a že střední a mladší generace staromilců nemá jen agresivní weby a že umí být vtipná a komunikativní. Se stále přítomným pokušením neomylnosti.