Po nějaké době se mi dostalo zase pozornosti od štamgastů létající hospody. Zaujal je můj potažmo Františkův příspěvek o úctě k ženám. 

Byl jsem překvapen i pobaven, jak můj příspěvek rozdováděl tyto štamgasty. Asi není potřebné analyzovat styl komentářů. Jejich sarkasmus a osobní výlevy by mohly být zajímavým příspěvkem pro psychoanalýzu mysli štamgastů létající hospody. Nechtěl bych se dopustit osobních invektiv, ale spíše se tu podělím o jistou fantasii, představu. Vnímám členy létající hospody jako ty, kteří pravděpodobně žijí singl cestu ve věku od 29 výše a jsou z různých důvodů dosti frustrovaní a mající různé tenze. Z toho pramení sarkasmus, cynismus a uzavřený kruh témat a postojů na příspěvky ostatních. Ale jak říkám jde spíše o mou představu. Občas mrknu na jejich blogy, abych vnímal různost těchto osob. 

Styl reakcí na slova o úctě k ženám připomíná partu starých mládenců, kteří moc nevědí o vztahu k ženám a občas mají potřebu se před sebou chlapácky předvádět. A zajímavě jim sekunduje slečna okolo 30 let. Pokud to není jen předvádění pubertální povahy, ale výraz (ne)ucty k ženám, tak mě to hodně mrzí. 

Úcta se projevuje různým způsobem. Snad i  tímto příspěvkem, abych projevil zájem a úctu partě létající hospody a snad je zase trocha vyprovokoval. Na rozdíl od nich mám radost z impulsů papeže Františka a tak snad i tímto způsobem jim přiblížím jeho myšlenky, které vnáší nápravu často tabuizovaným oblastem.