Ludmila Trapková a Vladislav Chvála

v sérii Rozhovorů ve třech s Markem Hermanem

 

Pojmy sociální děloha a sociální porod jsou unikátní metaforou pro pochopení toho, co se děje při výchově dětí v rodině. Oba pojmy vzniky v autorské dílně rodinných terapeutů Lída Trapková & Vladislav Chvála a jsou jedním z úžasných výsledků jejich téměř třicetileté spolupráce, během které se setkali s tisíci rodinami. Výsledek je více než povzbudivý: uchopení rodiny jako SOCIÁLNÍ DĚLOHY urychluje léčbu v rodinách s psychosomatickými příznaky a nemocemi.

 

Lída Trapková a Vladislav Chvála vyučují rodinnou terapii a psychosomatiku, mají řadu žáků. Podrobně popsali své zkušenosti v knihách Rodinná terapie psychosomatických poruch (Portál 2017), a Rodinná terapie a teorie jin-jangu (Portál 2008).

V pedagogovi Markovi Hermanovi našli pozorného a zaujatého posluchače, který se umí ptát. Ve spolupráci s kameramanem Petrem Vinšem je představuje veřejnosti.

 

Lída Trapková a Vladislav Chvála dlouhodobě spolupracují se spolkem Familia - přednáší na jeho akcích pro manželské páry. V době, kdy nemohou nabídnout svoje přednášky a kurzy na Fortně, to dělají touto formou.

 

https://www.fortna.eu/rozhovory-ve-trech