Nahlédnutí pod pokličku do jezuitské kuchyně, z dokumentu 35. generální kongregace (2008)

Vedení v dnešním Tovaryšstvu je velmi náročná služba. Potřeba mezinárodní spolupráce, nové struktury partnerství s ostatními i zvýšená očekávání co do kvality komunitního života jsou jen některé z faktorů, které si od představených a ředitelů děl na všech úrovních řízení žádají nové přístupy a dovednosti. Je potřeba zvláštní formace pro jezuity i ostatní na vedoucích místech.

Trvalá a průběžná příprava k těmto přístupům a dovednostem se často bude odehrávat na provinční úrovni, v mnoha případech ovšem velmi prospějí programy organizované v rámci celé konference. Mezi klíčové oblasti takových formačních programů patří:

zásady ignaciánského vedení, včetně praxe společného apoštolského rozlišování;

formace k postojům a přístupům, které usnadňují týmovou práci;

obecné zásady vedení;

dovednosti potřebné pro řízení (management skills) v oblastech:

správy financí,

lidských zdrojů,

plánování,

řešení konfliktů,

konfrontace,

vedení porad,

řešení krizových situací,

vztahů s médii a s veřejností;

dovednosti potřebné pro efektivní členství v řídících a správních radách.

Kromě kurzů či školení je pro formaci k vedení a řízení velmi cenné učit se formou praxe doprovázené zkušeným odborníkem (apprenticeship and mentoring). Je možné vhodným způsobem identifikovat potenciální vůdčí osobnosti a dávat jim příležitost v situacích, kde se mohou učit od zkušeného a moudrého vůdce.

 ... 

Doporučení

Generální kongregace doporučuje, aby byly v každé provincii nebo konferenci vyšších představených vyvinuty formační programy, které by pomohly novým představeným pochopit své poslání a naučit se praktickým způsobům jeho naplňování.

 

Další informace k 35. generální kongregací jezuitů:

Provinciál Hylmar nejen o 35. generální kongregaci

http://www.jesuit.cz/clanek.php?id=247