Nahlédnutí pod pokličku do jezuitské kuchyně, z dokumentu 35. generální kongregace (2008)
Vedení v dnešním Tovaryšstvu je velmi náročná služba. Potřeba mezinárodní spolupráce, nové struktury partnerství s ostatními i zvýšená očekávání co do kvality komunitního života jsou jen některé z faktorů, které si od představených a ředitelů děl na všech úrovních řízení žádají nové přístupy a dovednosti. Je potřeba zvláštní formace pro jezuity i ostatní na vedoucích místech.
Trvalá a průběžná příprava k těmto přístupům a dovednostem se často bude odehrávat na provinční úrovni, v mnoha případech ovšem velmi prospějí programy organizované v rámci celé konference. Mezi klíčové oblasti takových formačních programů patří:
zásady ignaciánského vedení, včetně praxe společného apoštolského rozlišování;
formace k postojům a přístupům, které usnadňují týmovou práci;
obecné zásady vedení;
dovednosti potřebné pro řízení (management skills) v oblastech:
správy financí,
lidských zdrojů,
plánování,
řešení konfliktů,
konfrontace,
vedení porad,
řešení krizových situací,
vztahů s médii a s veřejností;
dovednosti potřebné pro efektivní členství v řídících a správních radách.
Kromě kurzů či školení je pro formaci k vedení a řízení velmi cenné učit se formou praxe doprovázené zkušeným odborníkem (apprenticeship and mentoring). Je možné vhodným způsobem identifikovat potenciální vůdčí osobnosti a dávat jim příležitost v situacích, kde se mohou učit od zkušeného a moudrého vůdce.
...
Doporučení
Generální kongregace doporučuje, aby byly v každé provincii nebo konferenci vyšších představených vyvinuty formační programy, které by pomohly novým představeným pochopit své poslání a naučit se praktickým způsobům jeho naplňování.
Další informace k 35. generální kongregací jezuitů:
Provinciál Hylmar nejen o 35. generální kongregaci
http://www.jesuit.cz/clanek.php?id=247
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.