Sympatická novinka od našich sousedů se severu. 

Mladí lidé budou mít větší vliv na život církve. Arcibiskup Gądecki jmenoval nový poradní orgán.

Arcibiskup Stanisław Gądecki jmenoval Pastorační radu mládeže poznaňské arcidiecéze. Rada složená z mladých zástupců různých arcidiecézních společenství a sdružení zahájí svou činnost 1. května.

"Arcidiecézní pastorační rada mládeže je odpovědí na znamení doby a na plody činnosti synodálních skupin, které naznačily potřebu takového orgánu," říká o. Krystian Sammler v rozhovoru pro KAI.

Ředitel Odboru pastorace poznaňské metropolitní kurie zdůrazňuje, že smyslem zřízení Pastorační rady mládeže je umožnit mladým lidem aktivně se zapojit do života poznaňské církve. "Synodální skupiny zdůrazňovaly, že by stálo za to otevřít se mladým lidem a umožnit jim převzít odpovědnost za život a tvorbu církve," poznamenává o. Sammler.

Upozorňuje, že úkolem nové arcidiecézní komise bude spoluvytvářet arcidiecézní program farních katechezí v přípravě na svátost biřmování, zpracovávat tematické okruhy a pomáhat rozvíjet požadavky na službu mládeže týkající se fungování farních a děkanátních služeb mládeže a aktivně se zapojit do procesu přípravy arcidiecézního pastoračního programu.

Mladí členové rady si ze svého středu zvolí předsedu a tajemníka rady.

"Členové Rady mají být dobrými vyslanci, kteří povzbudí své vrstevníky k aktivnímu zapojení do života církve," vysvětluje o. Sammler.

Arcidiecézní radu pro pastoraci mládeže bude tvořit více než dvacet lidí, mezi nimiž budou mimo jiné zástupci KSM, Hnutí Světlo-Život, liturgické služby, farních skupinek pro práci s mládeží, členové akademických služeb, pastýři a katecheté pro mládež a laici ze Školy animátorů mládeže.

Funkční období Pastorační rady mládeže bude tříleté.

https://www.ekai.pl/mlodzi-beda-mieli-wiekszy-wplyw-na-zycie-kosciola-abp-gadecki-powolal-nowy-organ-doradczy/?fbclid=IwAR1Vn1CUkP_E2Q_At5il-E7uJB4GfmTzt86QlDt-th8sdQIN7bB8TNkfIog