Farnost jako druhý domov? Mladí lidé a kaplani pro mládež budou hovořit o církvi na příštím fóru.
Od čtvrtka 21. října do soboty 21. října potrvá Národní fórum pastorace mládeže - setkání pastýřů a mladých lidí, kteří se podílejí na formaci církve. Tentokrát se fórum uskuteční v Kališi.
Celopolské pastorační fórum mládeže pod heslem "Farnost jako druhý domov" začne ve Vyšším kněžském semináři v Kališi. Zúčastní se ho kněží pověření pastorací mládeže z celého Polska spolu se zástupci mladých lidí z jednotlivých diecézí. Svou účast ohlásili biskup Grzegorz Suchodolski a biskup Adam Bab.
- S mladými lidmi z celého Polska chceme hovořit o církvi, která je domovem, ale také se chceme otevřít mladým lidem, kteří se scházejí ve společenstvích kaliszské diecéze. Rádi bychom pozvali mládež kališské diecéze na páteční mši svatou do baziliky svatého Josefa a na měsíční setkání Stand Up v katedrále. Zároveň vás vybízíme k modlitbám za tento čas, aby se v celé naší vlasti budovala služba mládeži," řekl KAI o. Przemysław Kapała, diecézní kaplan pro mládež a koordinátor Světových dnů mládeže.
Ve čtvrtek 19. října bude ve 20.30 hodin zahajovací mši svatou celebrovat biskup Grzegorz Suchodolski, předseda Rady pro pastoraci mládeže.
Na pátek 20. října jsou naplánována tematická zasedání na témata včetně synodality. V 15.15 hodin bude ve Svatyni Srdce Ježíšova Milosrdného (kostel otců jezuitů) recitována kaple Božího milosrdenství a v 16.15 hodin bude v Národní svatyni svatého Josefa sloužena mše svatá, které bude předsedat kališnický biskup Damián Bryl. V 19.30 hodin se v katedrále svatého Mikuláše uskuteční měsíční setkání Stand Up.
Fórum bude zakončeno v sobotu 21. října; v tento den se uskuteční tematické workshopy za účasti dobrovolníků Světového dne mládeže a mše svatá ve 12.15, kterou bude v kapli kněžského semináře celebrovat biskup Adam Bab, člen Rady pro pastoraci mládeže a delegát KEP pro Sdružení katolické mládeže.

https://deon.pl/kosciol/parafia-drugim-domem-mlodzi-i-duszpasterze-beda-rozmawiac-o-kosciele-podczas-kolejnego-forum,2641607