Dobrovolnictví umožňuje, aby církve byly připraveny na budoucnost.
Hlavní body studie dobrovolnictví 2022. Zadavatel: Katolická akce St. Pölten pod vedením tehdejšího prezidenta Armina Haiderera.
Nejprve ty méně dobré zprávy. Téměř dvě třetiny dotázaných v německy mluvících zemích uvedly, že již uvažovaly o ukončení dobrovolnické činnosti. Důvody jsou různé. Nemálo z nich je natolik zaneprázdněno rodinou a prací, že jim chybí další společenský čas. Jiní jsou frustrovaní z církve: z klerikálních farářů, ale také z ostatních dobrovolníků. Také image církve je pro nemálo z nich zátěží: někteří se stydí říci, že pracují v církvi a pro církev. V neposlední řadě mnozí uvažují o odchodu z důvodu věku. Mnozí si stěžují, že je obtížné získat pro dobrovolnickou práci mladé lidi.

Dobrovolnictví se rozvíjí
Podle studie to tak ale nemusí zůstat: pokud se dobrovolnictví bude dále rozvíjet. A to je dobrá zpráva: Tento vývoj je v plném proudu. Ukazuje se, že motivace k dobrovolné práci v církvi se již mění. Tradičně se kladl důraz na práci "pouze pro Boží odměnu". Stále více respondentů, zejména těch mladších, však nyní dodává, že dobrovolnictví přináší také mnoho pro jejich vlastní seberozvoj. "Prvotní touhy" nacházejí další prostor pro " konání". Patří k nim uznání, tvůrčí síla a být doma. Boží odměna a odměna za seberealizaci se vzájemně vylučují stejně málo jako láska k Bohu, bližnímu a sobě samému.
Rekonstrukce podoby církve
Církve procházejí hlubokou restrukturalizací své sociální podoby. Po Druhém vatikánském koncilu se z klerikální kněžské církve ve finančně silných církevních regionech stala moderní servisní církev s profesionálními zaměstnanci na plný úvazek. V mnoha případech (i když ne všude) však bylo zanedbáno budování "církve povolání" v souladu s prohloubeným církevním učením II. vatikánského koncilu, v níž všichni pokřtění - rovní v důstojnosti a povolání (Lumen gentium 32; CŽK can 208) - nesou život a dílo církve v jejích kongregacích, komunitách a institucích.

Tato opožděná rekonstrukce církve je v současné době bolestně hnána nedostatkem kněží a peněz. Laici jsou přitom pověřováni úkoly kněží a zaměstnanců na plný úvazek. Podle studie se však mnozí dobrovolníci právem brání tomu, aby byli pouhými provizory při nedostatku kněží a laiků na plný úvazek. Zároveň stále více lidí chápe, že Boží povolání k jeho lidu jim dává " neoddiskutovatelnou osobní odpovědnost" (Würzburská synoda 1972-1975) přispívat k životu a práci církve. Pouze tato forma církve povolání a účasti přežije. Odtud také podtitul publikace průzkumu: "Dobrovolnictví činí církve způsobilými pro budoucnost". Ti, kterým záleží na budoucnosti církve a její schopnosti jednat v dnešním světě a pro dnešní svět, udělají vše pro podporu rozvinutého dobrovolnictví.
Podpora dobrovolnictví
Studie nabízí cenná vodítka k tomu, co je příznivé pro podporu dobrovolnictví.

Důležité je, aby lidé přijali své nezpochybnitelné povolání od Boha. Ti, kdo vyslovili své "adsum", vědí, pro co pracují. Ti, kteří jsou takto rozhodnuti, se nenechají zneklidnit temnou stránkou církevního společenství a dobrovolnické práce. Takoví lidé - navzdory všem protivětrům - považují službu církve v dnešním světě za naléhavější než kdy jindy. Jsou téměř hrdí na to, že se mohou postavit za Ježíšovo hnutí, kterému jde o to, aby Boží království, tj. nebe, přišlo na zem právě teď. Přinejmenším ve stopách. A navzdory všem podrážděnostem vůči církvi vědí, že toto Ježíšovo hnutí potřebuje církevní společenství pro " nebeský svět".
2 Ti, kdo jsou povoláni, jsou obdarováni. Především pokřtění mají povinnost sami rozpoznat, rozvíjet a přispívat svými dary, které jim dal Boží Duch. Společenství má však také povinnost dobrovolníky a jejich talenty podporovat, aby byli užiteční všem (1 Kor 12,7): prostřednictvím školení, dohledu, zřízením dobrovolnické akademie a poskytnutím podpory na plný úvazek. Komunita má povinnost podporovat dobrovolníky a jejich talenty, aby byli užiteční všem.
3. Pevná kultura dobrovolnictví si zaslouží podporu. Taková kultura podporuje to, co je dobré pro lidský rozvoj zúčastněných. K tomu slouží kultura uznání a poděkování. Zásadní význam má synodální kultura účasti. Nedůsledná poradenská práce je jedním z pochopitelných důvodů, proč chce někdo skončit. Kdo by chtěl přispívat časem a fantazií, když se to dělá zbytečně! Jedním z důvodů, proč mít budget, je to, že někdo dostal honorované úkoly. A konečně je užitečné pracovat v týmech, které jsou schopny odolávat konfliktům a jsou vedeny kooperativně. Údaje z průzkumu jasně ukazují, že k tomu všemu je zapotřebí i nová kancelářská kultura.

Kariéra dobrovolníka je jako umělecké dílo. Moderní, rozvinuté - říká se také "nové" - dobrovolnictví není nástupem do funkce na dobu neurčitou. Dobrovolník se spíše ujímá dočasného projektu ve jménu a na účet komunity, obce. Uspokojivá kariéra dobrovolníka má proto jasný začátek, konec, jasně definované úkoly, rozpočet, možnosti vzdělávání a rozvoje, profesionální podporu a respektovanou kulturu uznání (viz přiložený graf).

Pokud jde o církev, bylo by stejně provokativní jako užitečné představit si církev bez církevní daně/církevních příspěvků. Byl by to vynikající podnět k zamyšlení pro seriózní rozvoj dobrovolné služby. Taková úvaha by také řešila naléhavou otázku nedělního slavení eucharistie a k tomu potřebných ordinovaných služebníků. Ti by pak již nepocházeli z volného trhu povolání. Spíše by si komunita sama vybírala osoby, které překypujíce evangeliem přijaly své povolání a díky své dobrovolné práci mají ve společenství zkušenosti. Tyto osoby, které se osvědčily v církevním životě (v tomto smyslu "personae probatae"), by pak prošly odbornou přípravou a byly by biskupem vysvěceny do týmu zasvěcených osob pro toto společenství. Z teologického hlediska proti tomu nelze nic namítat. Takové kongregace by pak mohly žít věrně ze zdroje eucharistie a jednat církevně. Nedávné průzkumy ukazují, že ve sborech a společenstvích jsou pro to nejen k dispozici lidé, ale že takové nové formy kněžské služby jsou dobře přijímány.

Termíny prezentace studie
s Arminem Haidererem a Paulem M. Zulehnerem:
17.10.2023 19:00 Stift Zwettl Laudato si Bildungshaus
7.11.2023 19:00 K-Haus Eggenburg
14.11.2023 19:00 Amstetten, Don-Bosco-Saal farnosti Herz Jesu Amstetten, Preinsbacher Straße 21, 3300 Amstetten
21.11.2023 19:00 Farní sál Purgstall
12.12.2023 19:30 Svatý Valentin, farní sál Langenhart/PV Enns Donauwinkel
16.1.2024 19:00 , St. Pölten, Pfarrheim Kapistran
https://zulehner.wordpress.com/2023/10/16/ehrenamt-macht-die-kirchen-zukunftsfit/

 

překlad pomoci deepl