Vedení a řízení sboru

Vize networku

Cílem networku je vzájemné povzbuzení a obohacení při společném přemýšlení o vedení a řízení sboru. Chceme si společně klást tyto i jiné otázky:

Jak vytyčovat vizi a cíle sboru?

Jaké formy a způsoby řízení jsou pro náš sbor nejvhodnější?

Jak rozvíjet své vůdčí schopnosti?

Jak plánovat, komunikovat a realizovat zásadní změny ve sboru?

Záleží nám na tom, aby network pomohl účastníkům jasněji vidět, co chce Bůh dělat skrze místní sbory v našem národě, a aby je povzbudil k takovému vedení, které bude místní sbory na jejich cestě posouvat tím správným směrem.

Cílová skupina networku

Network je určen všem, kteří řeší každodenní zápasy, kterými prochází každý sbor nezávisle na denominaci, do které patří. Je tedy určen především těm, kdo stojí ve vedení sborů, ale svůj přesah zde najdou i vedoucí pracovníci z dalších oblastí. Jakkoli bude network teoretickou reflexí různých oblastí, jeho cílem bude, aby si posluchači odnášeli praktické a realizovatelné nápady.

Téma letošního networku

Chceme-li naše sbory a církve vést, chceme-li, aby se rozvíjely, chceme-li aby služebníci v našich sborech rostli, neobejdeme se beze změn.

Zda bude jejich dopad pozitivní nebo spíše negativní, záleží na tom, jak se v době změny komunikuje a jedná. Každá změna přináší emoce a může být potenciálně jako přínosná, tak nebezpečná pro vztahy ve sboru i církvi. Řízení „lidské stránky změny“ je proto rozhodující pro přijetí a podporu změny v církvi i zachování dobrých vztahů.

Vedoucí networku

Jan Drahokoupil

Téma I. bloku: 

Průběh přijetí změny – s využitím modelu Dům změny

Emoce při změně – 4 postoje vůči změně

Téma II. bloku:  

Jak vést lidi v jednotlivých fázích změny

Jak řídit stres při změně

Téma III. bloku: 

Jak oznámit že změna je nutná

Jak změnu prožívají různé osobnostní typy

Téma IV. bloku: 

Jak ke změně motivovat

Vedoucí networku

Jan Drahokoupil

člen Rady Církve bratrské

Vystudoval ČVUT-FEL, 20 let pracoval v domácích firmách a mezinárodních korporacích, většinou na manažerských pozicích. Podstatnou část praxe a dalšího vzdělávání věnoval rozvoji lidí, zejména v oblasti leadershipu a obchodu. Od roku 2012 tato témata školí a koučuje samostatně (OSVČ) a ve spojení se zahraničními partnery. Jeho klienty jsou české i mezinárodní společnosti v Česku i dalších cca 10 zemích Evropy. Jan je starším ve sboru CB Černošice, člen Rady Církve Bratrské. S manželkou Jitkou jsou z Boží milosti 3. generací křesťanů a mají syny Jana a Jakuba

http://www.evangelikalniforum.cz/networky/vedeni-a-rizeni-sboru/