O své víře i o svátosti biřmování mluvili mladí v Osové Bítýšce

O své víře i o svátosti biřmování mluvili mladí v Osové Bítýšce 

18. října 2011 Události Autor: Mariana Ambrožová 

Minulý víkend se v Osové Bítýšce uskutečnilo fórum mládeže. Představitelé brněnské diecéze, včetně biskupa Vojtěcha Cikrleho, naslouchali názorům přáním a potřebám přítomných účastníků. Letošní téma souviselo s celostátním setkáním mládeže v příštím roce, mluvili o svatém biřmování – jeho prožití i přípravě na něj.

„Zajímavé byly postřehy z jednotlivých farností,“ přiblížil diskusi referent pro pastoraci brněnské diecéze Roman Kubín s tím, že někdy jej mrzely stesky některých mladých lidí, že příprava u nich nemá patřičnou úroveň. „To mě samozřejmě mrzelo, proč přípravy nejsou lepší, udělané záživně pro mladé lidi, kteří jsou zvyklí na standard například ze školy nebo z volnočasových aktivit,“ uvedl Roman Kubín a dále dodal, že názory mladých lidí se budou snažit zprostředkovat správcům jednotlivých farností.
Mladí lidé dále diskutovali i o tom, jak obhájit vlastní víru, když ve farnosti není mnoho těch, kteří chtějí přistoupit k biřmování nebo také jak předat evangelium nevěřícím. „Svědectví se dá předat nejenom slovy, ale hlavně životem a tím, co děláme,“ přiblížila Jitka Musilová z organizačního týmu jednu z myšlenek, kterou na setkání řekl generální vikář Jiří Mikulášek.

Více uslyšíte v nejbližším vydání magazínu Šmrnc. Vysíláme jej ve středu od 22 hodin, pořad si můžete poslechnout i v našem audioarchivu.