Bezplatný kurz: "Na cestě ke konstitutivní synodální církvi".
Kurz, který podporují latinskoameričtí členové teologické komise Generálního sekretariátu synody a Iberoamerické teologické skupiny s podporou Latinskoamerické biskupské rady (CELAM) a Latinskoamerické konfederace řeholníků a řeholnic (CLAR), začne 2. března.
Vatican News
Jak informovala ADN CELAM, "Na cestě ke konstitutivní synodální církvi" je název bezplatného kurzu, který začne 2. března 2024 a který podporují latinskoameričtí členové teologické komise Generálního sekretariátu synody a Iberoamerické teologické skupiny s podporou Latinskoamerické biskupské rady (CELAM) a Latinskoamerické konfederace řeholníků a řeholnic (CLAR).
Školení na dosah pro každého
Podle organizátorů - Rafaela Lucianiho, Carlose Galliho, Agenora Brighentiho, Sereny Noceti a Felixe Palazziho - se jedná o třetí mezikontinentální MOOC (Massive Open Online Course).
"Všechna videa budou v průběhu března 2024 nabízena účastníkům z celého světa prakticky zdarma".
Organizátoři také upřesňují, že "používáme plně online asynchronní formát. Přednášky jsou předem nahrané a dostupné kdykoli během března v angličtině, španělštině, portugalštině, francouzštině, italštině, polštině a němčině.
Tuto iniciativu podporuje také formační centrum CELAM - CEBITEPAL a snaží se podporovat synodalitu spojením podpory a aliancí s různými církevními organizacemi, jako je Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae (CCEE), Federace asijských biskupských konferencí (FABC), Mezinárodní unie generálních představených (UISG) a Unie generálních představených (USG), jakož i několik katolických univerzit.
"Program využívá digitální platformu, kterou vytvořilo Oddělení další formace na Boston College School of Theology and Ministry," říká Rafael Luciani.
Globální dosah
Odhaduje se, že během dvou předchozích ročníků tohoto masivního vzdělávacího programu bylo vyškoleno téměř 100 000 pastoračních pracovníků, řeholníků a řeholnic, biskupů, laiků a kněží z různých kontinentů.
Chcete-li se bezplatně zaregistrovat, přejděte na platformu: https://formaciononline.bc.edu.
Tam je také k dispozici školicí program a učitelé a/nebo odborníci, kteří se na kurzu podílejí.
https://www.vaticannews.va/es/iglesia/news/2024-01/curso-gratuito-hacia-una-iglesia-constitutivamente-sinodal.html