Dvacetiletý mladík evangelizuje na internetu. Dělá to pomocí fantastických komiksů

 Dvacetiletý Joshua Masterson využívá svůj kreslířský talent k evangelizaci na internetu. Činí tak neobvyklým způsobem, prostřednictvím kreslených vtipů.

Od dubna 2022 vede Joshua na Instagramu účet "The Catholic Cartoonist", který sleduje více než 30 000 uživatelů internetu. Jeho grafiky zobrazují především vtipné příběhy s ministranty a také otcem Ottou, kteří se potýkají s různými situacemi v každodenním životě. Nechybí ani grafiky zobrazující Pannu Marii nebo různé světce. Některé z komiksů dvacetiletého mladíka se zabývají vážnějšími tématy týkajícími se církevního dění.

V rozhovoru pro server churchpop.com Masterson přiznal, že s kreslením začal již v raném věku. Přestože pochází z umělecké rodiny, nikdy nenavštěvoval uměleckou školu. - Vždycky jsem měl talent na kreslení komiksů a vytváření postav. V roce 2022 nastalo v mém životě takové období, kdy jsem se sám sebe ptal: "Co je mým posláním? Co bych měl ve svém životě dělat?"

Mladý muž přiznal, že uvažoval o vstupu do semináře, ale usoudil, že Bůh má pro něj jinou cestu. Inspirován dílem ilustrátora Normana Rockwella pak přišel na myšlenku tvořit umění z katolického pohledu. Chtěl to však dělat formou komiksu, protože ten mu vyhovoval nejlépe.

- Jako katolický umělec se vydal cestou výtvarného umění, mozaik a obrazů v kostele. Zpočátku jsem neuvažoval o tom, že bych dělal katolické komiksy, ale uvědomil jsem si, že je to něco zvláštního, určitá nika. Je to něco, co dělám rád," svěřil se Masterson a dodal: "Začal jsem se o své projekty dělit nejprve s rodinou, pak s farností. Všem se to líbilo."

Přiznal také, že chce, aby jeho díla odrážela každodenní život církevního společenství. - Chodím na mši svatou tak často, jak je to jen možné. U oltáře jsem začal sloužit v šesti nebo sedmi letech a sloužím dodnes, nyní jako hlavní ministrant," řekl.

- Kreslení karikatur týkajících se víry mě baví. Doufám, že je to jedinečný způsob, jak oslovit lidi, kteří možná nejsou katolíky, ale chtějí se dozvědět něco o naší víře, uvedl dvacetiletý mladík.

Joshua uvedl, že se inspiruje starými kultovními komiksy, jako jsou Foxtrot, Calvin a Hobbes, Shermanova laguna a Blondie.

Zdroj: Churchpop.com / tk

https://deon.pl/po-godzinach/20-latek-ewangelizuje-w-internecie-robi-to-za-pomoca-fantastycznych-komiksow,2718665