Pastorační fórum WORKSHOPY - vítejte

V sobotu 3. února se ve Vzdělávacím a formačním středisku v Gniezně uskuteční setkání v rámci série setkání iniciovaných říjnovým Pastoračním fórem. Zájemci o účast se mohou přihlásit prostřednictvím online formuláře. Hostem a přednášejícím setkání bude dominikán P. Tomasz Grabowski, vedoucí nakladatelství "W drodze".

Pastorační fórum je v naší arcidiecézi novou iniciativou, která odkazuje na ducha a formuli místních synodálních setkání. Jedná se o setkání laiků, duchovních a zasvěcených osob, které se zabývají současnou a budoucí cestou církve. První setkání se uskutečnilo na konci října 2023 a bylo pozitivně přijato účastníky, kteří vyjádřili zájem v této iniciativě pokračovat. Proto vznikl návrh na sérii dalších setkání, z nichž první se v očekávaném a zájemci navrženém formátu workshopu uskuteční v sobotu 3. února ve Vzdělávacím a formačním centru v Gniezně. Účast je bezplatná. Registrace prostřednictvím online formuláře, který je k dispozici níže.

Setkání povede dominikán P. Tomasz Grabowski, ředitel nakladatelství "W drodze", který se spolu s účastníky pokusí odpovědět na otázku "Jak přesvědčit lidi o víře v dnešní době?" a zároveň podnítí úvahy a diskusi o smyslu víry a kvalitě svědectví věřících.

"Je to jedna z nejdůležitějších a nejtěžších otázek, před kterými dnes stojíme," říká o. Przemysław Kwiatkowski, organizátor fóra a předseda pastoračního oddělení hnězdenské kurie. "Tváří v tvář tolika kulturním a společenským výzvám chceme o to více prohlubovat svou víru a učit se ji sdílet. Vděční za zkušenost vlastní rodiny, komunity nebo farnosti chceme převzít odpovědnost za její dnešek a zítřek. V době, kdy se tolik mluví o potřebě osobního nebo profesního rozvoje, nemůžeme zanedbávat rozvoj víry, která je smyslem našeho života," dodává P. Kwiatkowski.

Pozvánka na seminář je určena všem, ale především těm, kteří se podílejí na životě farností, rad, společenství, hnutí a sdružení. Prostor dostanou jak ti, kteří vykonávají různé specifické služby a funkce, tak i ti, kteří žijí svou víru prostě tím, že jsou věrní svému povolání: doma a v rodině, v práci a ve světě.

   Setkání se uskuteční v sobotu 3. února 2024 od 10 do 15 hodin ve Vzdělávacím a formačním centru na Seminářské ulici 2 v Gniezně.
   Na programu budou konference, práce v dialogických dílnách, adorace Nejsvětější svátosti, čas na setkání u kávy a jídla.
   Účast je bezplatná
   Veškeré informace získáte u P. Przemysława Kwiatkowského [email protected], tel. 724 526 363.

https://archidiecezja.pl/forum-duszpasterskie-warsztaty-zapraszamy/