Světová synoda: Internetové fórum poskytuje informace o dalších krocích
Online akce s biskupem Marketzem, účastníkem synody Csiszarem a odborníkem z národního synodního týmu Steinmairem-Pöslem pro farní rady na konci ledna.
09.01.2024
Důsledky nedávného synodního shromáždění v Římě a další kroky na úrovni místních církví do příštího shromáždění na podzim budou hlavním tématem prestižního online fóra na konci ledna. Akce s názvem "Světová synoda. Jakou cestou se katolická církev vydá?" 30. ledna pořádá Konference referentů PGR rakouských diecézí a je určena farním radám a zájemcům z celého Rakouska.
Jako hosté vystoupí odpovědný "pastorační biskup" Josef Marketz, linecká pastorační teoložka a účastnice synody Prof. Klara Antonia Csiszar a teoložka Petra Steinmair-Pösl, členka národního synodního týmu. Fórum má být místem výměny názorů a "sdílení dojmů, zkušeností a hodnocení dosavadního synodálního procesu a možných důsledků pro církev v Rakousku", jak se uvádí v pozvánce iniciátorů.
Světová synoda, která byla zahájena v roce 2021 jako synodální proces, bude probíhat v několika etapách. Po národních a kontinentálních fázích a prvním synodálním shromáždění v Římě v říjnu loňského roku nyní probíhají přípravy na další fázi. V říjnu 2024 se bude hlasovat o konečných návrzích, které budou předloženy papeži ke konečnému rozhodnutí. (Informace a registrace: www.pfarrgemeinderat.at)
https://www.katholisch.at/aktuelles/146699/weltsynode-hochkaraetiges-online-forum-informiert-ueber-naechste-schritte