Forbes vybral s. Natalii Becquart jako jednu z nejvlivnějších žen světa
Vlivný ekonomický časopis Forbes označil Natalii Becquart, podsekretářku Světové synody ve Vatikánu, za jednu z nejvlivnějších žen světa. Francouzská řeholnice by měla do Einsiedelnu dorazit na začátku května.
Regula Pfeiferová
Natalie Becquartová je jednou z nejvýše postavených žen ve Vatikánu, napsal časopis Forbes. Forbes ji proto zařadil mezi 50 nejvlivnějších žen světa v letošním roce. Přesněji: jednou z 50 nejvlivnějších žen starších 50 let.
Volební právo žen na biskupské synodě
Časopis vyzdvihl zejména vliv Becquart ve Vatikánu, který má díky své funkci podsekretářky biskupské synody. Becquartová je jednou z prvních žen, které získaly hlasovací právo na synodě biskupů. Oznámil to generální sekretář biskupské synody Mario Grech v únoru 2021. "Jmenováním sestry Nathalie Becquartové a možností její účasti s hlasovacím právem se otevřely dveře," řekl tehdy Grech.
Papež František totiž v březnu 2023 oznámil, že všichni účastníci světové synody budou mít volební právo, včetně žen. Výjimku by měli pouze hosté a pozorovatelé.
Prozatímní odmítnutí kněžství žen
Becquart před Světovou synodou zklamala ty katolíky, kteří volají po kněžství žen. V prosinci 2022 prohlásila, že v současné době to pro katolickou církev není aktuální téma, a vysvětlila: "Nejde jen o to cítit se povolán ke kněžství, ale vždy jde o to uznat, že církev vás povolala ke kněžství."

Osobní pocity nebo osobní rozhodnutí nestačí.
Krátce před světovou synodou ve Vatikánu v říjnu 2023 znovu vyzvala k většímu dialogu o situaci žen v katolické církvi. 

Na pozvání opatství Einsiedeln
Na pozvání opatství Einsiedeln se řeholnice brzy objeví ve Švýcarsku. Ve dnech 2. a 3. května pronese úvodní řeč na Dnech Impulsu Einsiedeln a zúčastní se následné panelové diskuse, které se zúčastní také opat Urban Federer, farář Ruedi Beck a předsedkyně katolického hnutí mládeže Adoray Eliane Elmiger.
Natalie Becquartová byla ve Švýcarsku již koncem ledna 2022. V Sionu měla přednášku na téma "Laïcs et consacrés : comment faire avancer notre Eglise ensemble?". (Laici a zasvěcené osoby: jak můžeme společně posunout naši církev vpřed?) Zástupce Vatikánu řekl: "Synodalita vyžaduje nový, spolupracující styl vedení".
Francouzská řeholnice Nathalie Becquart patří k řeholnímu řádu "Institut La Xaviere", který byl založen v roce 1963. Po studiu na obchodní akademii v Paříži vystudovala teologii, filozofii a sociologii. V Bostonu/USA absolvovala postgraduální teologické studium o synodalitě církve. V roce 1995 vstoupila do komunity Xavier, kde v roce 2005 složila věčné sliby. V letech 2008-2012 byla Becquart národní ředitelkou Komise pro evangelizaci a pastoraci povolání Francouzské biskupské konference.

https://www.kath.ch/newsd/magazin-forbes-zaehlt-natalie-becquart-zu-den-einflussreichsten-frauen-der-welt/