Příběh Martiny (Alfa online pro mládež)

30. 5. 2022 Nezařazené 

O kurzech Alfa sem slyšela už dřív. Kvůli mému handicapu a věku jsem se ale nemohla zúčastnit.

Na Covidu bylo pozitivní to, že vznikly některé věci online. A díky této možnosti jsem mohla absolvovat Alfu online.

Na Alfu online jsem narazila na FB a Instagramu. Řekla jsem si „Super, přihlásím se, a uvidím, jestli mě to bude bavit“. Můj vztah s Bohem je všelijaký, ale spíše negativní. Když se mě někdo ptá, jestli jsem věřící, tak říkám že jsem hledající. A s tím jsem se přihlásila na Alfu.

Nevěděla jsem moc, co očekávat, kdo tam bude, jak budou brát mé názory, jestli moje otázky nebudou trapné. Hned první večer mně nadchnul. Líbilo se mi, jakým způsobem bylo zpracované video. Líbili se mi ti dva týpci, co tím provázeli. Skupinka byla super – dobrá sestava, hodně jsme se smáli, ale zároveň jsme i otevřeně diskutovali a šli na hloubku. Někdy jsme se do tématu tak ponořili, že jsme přestali sledovat čas. Byly tam fajn poznávací hry. Témata byla srozumitelná. Cítila jsem se tam dobře, přijímaná taková, jaká jsem. Takže mé obavy se rychle rozplynuly. Taky jsem byla vděčná za nabídku modliteb. Vždy jsem se těšila na každé setkání. Mrzí mě, že témat bylo tak málo, ale je naděje, že se aspoň 1x za měsíc budeme dál scházet. Na skupince mě ještě bavilo, že tam byli lidé z různých církví. O to víc byla diskuze zajímavá.

Co mi ALFA dala?

Nové pohledy na Boha, i když mám v sobě zmatek a bojím se určitých změn. Jsem nucena o Bohu víc přemýšlet zase z jiného pohledu.

Alfa mi dala nové přátele, povzbuzení, ujištění že Bůh je. Taky vědomí, že ať chci nebo ne, tak mně miluje.

Za sebe bych Alfu doporučila každému, protože každý se tam najde.

Velké díky všem, co se na tom jakýmkoliv způsobem podíleli.

Marťa

https://www.kurzyalfa.cz/pribeh-martiny-alfa-online-pro-mladez/