Vatikán schválil nové charismatické společenství. Na jejím počátku byl křest v Duchu svatém
Základem společenství Magnificat je hluboký eucharistický život. Jeho členové se věnují duchovnímu doprovázení, které spočívá v naslouchání a modlitbě na úmysl osoby, kterou doprovázejí. Italské charismatické společenství bylo právě schváleno Dikasteriem pro laiky, rodinu a život. 
Stanovy komunity, založené v roce 1978 v Perugii, byly schváleny ad experimentum na pět let. Dekret, který ji uznává jako mezinárodní sdružení věřících, byl předložen 19. ledna v sídle dikasteria. Z rukou sekretáře Gleisona de Paula Souzy jej převzala moderátorka komunity Maria Rita Castellani.
Na počátku byl křest v Duchu svatém
Na počátku komunity byla zkušenost křtu v Duchu svatém skupiny lidí shromážděných kolem dvou rodin z Perugie, kteří následně podnikli komunitní život a evangelizaci. Společenství se rozšířilo do různých italských diecézí, kde se konala formační a modlitební setkání, biblické katecheze, eucharistické adorace, semináře o novém životě v Duchu, rekolekce, letní tábory otevřené všem a misijní cesty, které vedly ke vzniku bratrstev v Rumunsku, Turecku, Argentině, Ugandě a Pákistánu.
Misionářský styl komunity Magnificat je podporován hlubokým eucharistickým životem a bratrským komunitním životem, který posiluje víru. Členové komunity se věnují duchovnímu doprovázení, které spočívá v naslouchání a modlitbě na úmysl osoby, kterou doprovázejí, což často vede k jejímu obrácení díky milosti Ducha svatého. Důležitý je také charitativní závazek, zejména pomoc opuštěným a potřebným dětem.
Společenství Magnificat se rozrůstá i mimo Itálii
V současné době existuje 29 bratrstev a sedm dalších se připravuje k založení. Existuje také 12 misií v různých částech světa.
Dekret dikasteria nese datum 8. prosince 2023 - 35. výročí založení společenství, které bylo poprvé uznáno jako sdružení věřících v roce 1995 tehdejším perugijským arcibiskupem Enniem Antonellim. Společenství Magnificat a jeho charitativní díla mají vlastní internetové stránky: www.comunitamagnificat.org, www.fondazionemagnificat.org, www.operazionefratellino.org.
KAI / mł

https://deon.pl/kosciol/watykan-zatwierdzil-nowa-charyzmatyczna-wspolnote-jej-poczatkiem-byl-chrzest-w-duchu-swietym,2728601