Potřebujete si promluvit, třeba se vyzpovídat beze spěchu? - Kněží vás zvou na "Procházky milosrdenství"
28. února 2024 
Náměstí kolem kostela svatého Antonína Paduánského v Bydhošti se stalo prostorem, kde si věřící mohou užít takzvané "Procházky milosrdenství".
"Potřebujete si popovídat? A co takhle zpověď beze spěchu?" ptá se v rozhovoru pro Blesk.cz. - ptají se iniciátoři a vybízejí lidi, aby přicházeli každé úterý v postní době. - "Procházky milosrdenství jsou iniciativou kněží, která slouží lidem nejen ve zdech kostelů," vysvětluje otec Jakub Fotin z farnosti v Czyzkowku v Bydhošti. Dodává, že akce je příležitostí k využití svátosti smíření bez časového tlaku, k rozhovoru s knězem nebo ke společné modlitbě.

"Procházky milosrdenství" začínají vždy ve 20 hodin a trvají, dokud poslední ochotný člověk nedokončí zpověď. Do iniciativy se zapojuje také P. Tomasz Budnik.

https://www.ekai.pl/potrzebujesz-rozmowy-moze-spowiedzi-bez-pospiechu-ksieza-zapraszaja-na-spacery-milosierdzia/

Vezměte svého kněze na procházku
Procházka milosrdenství (SM) je iniciativa kněží, která slouží lidem nejen ve zdech kostelů, ale i v každodenním životě, vyhledává je a oslovuje. Je to jedinečná příležitost přijmout svátost smíření mimo zpovědnici, společně se pomodlit, přijmout požehnání nebo si prostě jen popovídat (někdy o těžkých a nepříjemných tématech). Obvykle probíhá formou procházky po kostele. 
Kněží chtějí vyjít vstříc lidem, kteří se kvůli různým zkušenostem, neochotě, vnitřnímu studu nebo smutku vůči Bohu vzdálili od církve a přestali využívat svátosti. Během SM bude kněz: 
- vám bude trpělivě naslouchat,
- pomůže vám najít řešení vašich problémů,
- může se s vámi modlit,
- pokud budete chtít, vyzpovídá vás,
- prostě BÝT PRO VÁS 
Neexistují zde žádná časová omezení ani témata, o kterých nelze diskutovat. Je to SETKÁNÍ, během kterého je vám kněz k dispozici.
Na této stránce najdete poučná svědectví lidí a výroky kněží.
Pokud jste kněz a máte v úmyslu podniknout Procházky milosrdenství, jsme vám k dispozici a rádi vás podpoříme. Je také možné připravit profesionální plakát, který bude informovat o vašem SM.
Tuto iniciativu doporučujeme k vašim modlitbám. Modlete se za všechny kněze "chodce" a lidi, které jim Pán Bůh na procházky posílá, za odvahu pro ty, kteří dosud ve svém životě neviděli znamení milosrdenství.
https://spacermilosierdzia.wixsite.com/home/o-sm