Studentský Velehrad začíná již za dva týdny

Úterý, 23.4.2024

Velehrad. Studentský Velehrad je celostátní setkání vysokoškolských studentů a mladých pracujících. Koná každé dva roky na poutním místě Velehrad a má dlouholetou tradici. Probíhá pod záštitou Vysokoškolského katolického hnutí ČR a na jeho organizaci se podílí přípravný tým dobrovolníků složený z řad studentů i pracujících. Ten letošní začíná ve čtvrtek 9. května a potrvá do neděle 12. května.


Pro několik stovek účastníků je připraven bohatý program, který nabízí příležitost vytvořit společenství s vrstevníky, diskutovat o vztazích, povolání, víře i každodenním životě.

Tématem letošního ročníku je zvolání „Zde jsem“ jako odpověď Božího služebníka Samuela, ke kterému Hospodin promlouvá v tichu nočních hodin. „Zde jsem“ zároveň vyjadřuje otevřenost vůči Bohu a jeho plánu.

Mezi četnými přednášejícími s rozmanitými zajímavými tématy naleznete i jezuitu P. Jana Regnera, který vede pastoraci vysokoškoláků v Olomouci. V pátek 10. května od 10 hodin a v sobotu 11. května od 14 hodin nabídne „Uvedení do rozjímání a kontemplace“.


Zdroj: Studentský Velehrad 2024.
Foto: Jan Čermák (Člověk a víra), Studentský Velehrad 2022.

 

(aro)

http://www.jesuit.cz/clanek.php?id=3392