Křesťanští představitelé se sešli k diskusi o misii v dnešní „postkřesťanské“ Evropě

V polské Wisle probíhá konference European Leadership Forum, kde se každoročně setkávají vedoucí představitelé organizací, církví a odborníci z nejrůznějších kulturních oblastí, aby navázali kontakty a prošli školeními na konkrétní témata.

První večer zahájil John Dickson, australský komunikátor, výzvou k „radostné důvěře postavit se za Krista“ na veřejnosti a zároveň hledáním „radostné pokory, která je připravena prohrát“, přičemž poukázal na skutečnost, že křesťanské poselství zahrnuje smrt, ale končí vzkříšením.

SOUVISEJÍCÍKonference ELF 2024 se zúčastní přibližně 830 evangelikálních vedoucích pracovníků

René Breuel podle portálu Evangelical Focus vykládal biblické poselství Zjevení se zvláštním zájmem o jeho aplikaci na pokušení a výzvy, kterým může v dnešní době čelit církev v Evropě.

Konference ELF 2024 překonala rekordy v návštěvnosti, a to především díky výraznému nárůstu počtu mladých účastníků. Největší skupinu z více než 800 evangelikálů z 51 zemí tvořili věřící z východní Evropy. 

Organizátoři se také snažili přivést na konferenci „vybrané křesťanské vedoucí“ z Asie a dalších částí světa s cílem vyvolat dialog, který přispěje k větší spolupráci, sdílení myšlenek a zdrojů a také k budoucím misijním strategiím.

https://www.krestandnes.cz/krestansti-predstavitele-se-sesli-k-diskusi-o-misii-v-dnesni-postkrestanske-evrope/