Managment v církvi má různou podobu, různé zkušenosti. Tajemstvím je, jak jsou odpovědní lidé připrapovováni na svoje funkce. A leadership je ještě větší tajemství. Zdá se, že někdy se to děje způsobem že najdeme osobnost s předpoklady, svěříme funkci a doufáme, že to dobře dopadne. Někdy je to zázrak, někdy to může být drsná skušenost podřízených s nadřízeným. 

 

Manažerky v hábitu

  • Obsah dílu

Odešly do kláštera, aby byly blíže Bohu. Kariéra korporátních manažerek nebyl jejich sen. Cesty Páně jsou však nevyzpytatelné.

  • Vyrobeno 2024

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1185258379-cesty-viry/224562215500002/

 

Jak se žije děkanovi KTF UK Jaroslavu Brožovi

Jak se žije děkanovi KTF UK Jaroslavu Brožovi 

31. května 2024 Na stole je téma Autor: P. Martin Holík 

V pořadu Na stole je téma ve středu 5. června od 9 hodin uslyšíte nového děkana Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy docenta Jaroslava Brože v rozhovoru s Martinem Holíkem.

Počátkem května stanul v čele Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy její dlouholetý učitel a proděkan, biblista P. Jaroslav Brož. V pořadu se dozvíme o jeho mládí, rodině, zázemí, o sourozencích i aktivitách po kněžském svěcení.  

Velkou část online (Zoom) rozhovoru věnujeme jeho nové roli děkana KTF UK. Dotkneme se situace ve škole a možností její stabilizace, zjitřené atmosféry uvnitř akademické obce, vztahů s vedením mateřské univerzity, vůle napravit, co napravit lze...

Přiblížíme nabídku vysokoškolského teologického studia v Česku, obory a trendy, možnosti uplatnění absolventů. Děkan Brož zmíní zajímavé obory své fakulty, zeptáme se na zahraniční spolupráci a výměnné programy studentů i akademických pracovníků. 

https://www.proglas.cz/program/detail-poradu/2024-06-05-09-00-00/

https://slovo.proglas.cz/nase-porady/na-stole-je-tema/jak-se-zije-dekanovi-ktf-uk-jaroslavu-brozovi/