Neustálá potřeba pozornosti, diktát emocí, nedostatek nezávislosti. Jak poznáte nezralou ženu?
Neustálá potřeba pozornosti, podřizování se diktátu vlastních emocí, pasivně-agresivní násilí, problémy s běžnou samostatností, měnící se smysl pro hodnoty - to vše vyjmenovává v epizodě Nočního Vlogu Adam Szustak OP, který vysvětluje, co je to ženská nezralost a v jakém chování se projevuje.
Neustálá potřeba pozornosti, být středem
Jedním z rysů, které podle dominikána ukazují na nezralost žen, je neustálá potřeba pozornosti, být středem pozornosti za každou cenu.
- Vše se neustále točí kolem ní. Aby byla neustále oceňována, viděna, zbožňována, vyzdvihována. Zralá žena vyžaduje respekt, nezralá žena vyžaduje pozornost. Úcta je něco úplně jiného. Je to vidět hodnotu a pojmenovat ji," říká dominikán.
A dodává: - Všichni kolem ní by jí měli sloužit, vycházet vstříc jejím potřebám a rozmarům. Když některé nejsou naplněny, znamená to, že si jí nikdo nevšímá.
Diktát vlastních emocí
Nezralá žena je ta, která se podobně jako děti ztotožňuje s vlastními emocemi. Její úhel pohledu s nimi splývá.
Pokud jí její emoce, intuice nebo přesvědčení říkají, že tomu tak je, podle ní tomu tak určitě je. Považuje pocity svých emocí, za objektivní jistotu pro popis reality. "Moje emoce jsou absolutní". - Říká duchovní.

Amplitudy emocí
Nezralá žena je často citově labilní. - Výkyvy, citové výkyvy, nedostatek stálosti. Člověk nikdy neví, co může očekávat. U nezralých žen je běžné podléhání silným emočním stavům, dodává dominikán.
Pasivně-agresivní násilí
- Emocionální nestabilita se projevuje pasivně-agresivní agresí. Nezralá žena ji dokáže projevit emocionálním, verbálním způsobem, který ji odděluje od partnera ve vztahu, od dětí. Tím se budují pasivně-agresivní zápletky a je to spojeno s emocemi. Ty jsou nejdůležitější a ty mě vedou - říká Adam Szustak OP a připomíná, že nezralost se týká i mužů. 
Problém se sebeurčením a normální nezávislostí

Jak dále uvádí, zralá žena je nezávislá v normálním, zdravém smyslu. - To neznamená, že nestojí o jiné lidi, jejich lásku nebo vztahy, o dávání a přijímání oddanosti, o trvalé vztahy, ale to nejsou pro zralou ženu určující faktory štěstí, říká Adam Szustak OP.

- Nezralá žena neustále potřebuje někoho, kdo ji doplní. Sama o sobě není soběstačná," dodává.
Dojemný pocit hodnoty a to, co řeknou ostatní

Nezralou ženu velmi zajímá, jak ji vidí ostatní a jak ji vnímají. - Pokud necítí svou hodnotu, musí ji získat od druhých. Velkou pozornost věnuje tomu, jak ji a její rodinu vidí ostatní zvenčí," říká dále dominikán.

A dodává: "Víte, že je to pro nás velmi důležité? - Jde o to, aby se člověk na svou manželskou a rodinnou situaci díval v méně ideálním světle. Právě proto, aby okolní svět nezjistil, co je špatně. V takových situacích není nejdůležitější pravda taková, jaká je, ale to, jak mě vidí. Neustálé budování fiktivní reality vlastní hodnoty, ideálního obrazu pro okolní svět.

Princezna obklopená služebnictvem

Dalším vnějším projevem nezralosti, o kterém hovoří Adam Szustak OP, je nevyjadřování svých potřeb přímo.

- Nezralá žena se domnívá, že své potřeby a projevy lásky nemusí sdělovat přímo, protože na to mají přijít druzí. Když si druzí včas neuvědomí, že jí mají sloužit, velmi často končí v depresivních stavech, uzavírá se do sebe, odřezává se od reality, říká.
Neomylnost

- Nezralá žena není schopna překročit svůj úhel pohledu. Není schopna přijmout, že věci jsou jinak. Je to neschopnost připustit, že se člověk může mýlit. To, co si člověk myslí o realitě, je to nejdůležitější," dodává dominikán.
Vymanit se z nezralosti

Nezralí lidé nebyli dostatečně milováni, citově, duševně podporováni svými rodiči, svými prvními blízkými. - Veškerá nezralost pramení z prázdnoty, která je v člověku. Není to tak, že by nezralost někdo vytvořil, protože si ji vymyslel," říká Adam Szustak OP.

- Je snadné udělat z nezralosti obvinění. Nezralost není volba. Je to něco, co se děje v důsledku výchovy, toho, jaký byl něčí život. Zda poznal Boha. Ale také to není o tom, že by lidé v něčem selhávali," vysvětluje.

Dominikán zdůrazňuje, že je možné se zotavit z nezralosti a stát se zralým. Začátkem zotavení je přijmout, že jste nezralí, a začít na sobě pracovat nebo vyhledat pomoc lidí, kteří vám v této oblasti mohou pomoci.  
Podívejte se na celé video:

https://deon.pl/inteligentne-zycie/ciagla-potrzeba-uwagi-dyktat-emocji-brak-niezaleznosci-jak-poznac-niedojrzala-kobiete,2612483