Biskup vedl rozhovor se slavným hollywoodským hercem, který mu vyprávěl o svém obrácení.

V rozhovoru, který vedl biskup Robert Barron, vypráví známý hollywoodský herec Shia LaBeouf o svém obrácení, které prožil v komunitě Řádu bratří kapucínů.

Slavný hollywoodský herec vypráví o svém obrácení

Do kapucínského řádu vkročil v rámci přípravy na roli otce Pia ve filmu "Otec Pio".

Byla to pro něj nová zkušenost, protože jako filmová hvězda se s tímto odlišným prostředím a jiným pohledem na život nemusel denně setkávat. Shia se opakovaně zmiňoval o své neznalosti tématu klidu a míru. Jako někdo, kdo je v obležení manažerů, fanoušků, režisérů a herců, neměl v rušném prostředí plném pokušení a chutí čas se zastavit a nadechnout.

Když se ocitl v kapucínské komunitě, zažil šok. Důvodem bylo chování řeholníků, které se lišilo od jeho předchozích zkušeností. Nemusel rozdávat autogramy, fotit se a necítil tlak spojený s jeho osobou.

U kapucínů se setkal mimo jiné s bratrem Alexem. Přestože byli stejně staří, byl tento řeholník přísný a zbožný. Tato vlastnost herce překvapila, když ji dříve neznal. Bratr Alex LaBeoufa povzbuzoval, aby trávil čas před Nejsvětější svátostí.

- V té době jsem neměl kam jít (...)," svěřil se herec. Měl pocit, že se ho Bůh snaží přitáhnout k sobě.

Hercova duchovní proměna a uzdravení jeho vztahu s matkou.

Shia se mezi mnichy cítil dobře. Zpočátku ještě neviděl svou cestu, dokud se nezačal zajímat o modlitbu růžence. Pak zažil osvícení, sílu Boží lásky, a podnikl kroky, které ho nasměrovaly na Boží cestu.

Zavolal své matce, s níž dlouho nebyl v kontaktu. Před svým obrácením byl velmi kontroverzním člověkem. Díky modlitbě cítil, že to musí matce říct: "Miluji tě a jsem v bezpečí". Když se jeho vztah s matkou zlepšil, začal číst Vyznání svatého Augustina. Později se setkal s postavou svatého Františka a nechal se jím inspirovat. Rozhodl se "osvobodit se" od minulosti a začal jít cestou společně s Bohem.

https://deon.pl/po-godzinach/biskup-przeprowadzil-wywiad-ze-znanym-hollywoodzkim-aktorem-ktory-opowiedzial-mu-o-swoim-nawroceniu,2673623?fbclid=IwAR1X8KGyV6DA2eTuHdWV-HMa3RjVq_WKZcwGJhnJXgd2AcTLr6Hx1C06Bi4