Pět biskupů se účastní summitu katolických farností 
Úterý, 18. června 2024 @ 14:36
Ve dnech 12.-14. června se v kongresovém centru v Harrogate konal Catholic Parish Summit pořádaný organizací Divine Renovation, kterého se zúčastnilo pět biskupů z Anglie a Walesu. 
Konference se zúčastnili arcibiskup Mark O'Toole a biskupové Patrick McKinney, David Oakley, Marcus Stock a Philip Moger spolu se členy sekretariátu biskupské konference, včetně otce Jana Nowotnika, ředitele misie. 
O obnově farností se zde dozvědělo přibližně 900 lidí ze Spojeného království i z celého světa, včetně 12 biskupů, 200 kněží a přibližně 240 farností a organizací katolické církve. 
Během tří dnů vystoupilo několik hlavních řečníků, kteří se zaměřili na to, jak mohou farnosti přejít od "údržby k misii", zaměřené na misionářské učednictví. 
Dr. Hannah Vaughan-Spruceová byla hlavní řečnicí zahajovacího večera a přednášela o tom, jak Duch svatý oživuje farnosti po celém světě. 
Následovala zahajovací mše, které předsedal biskup z Leedsu Marcus Stock a kázal otec Joseph Owusu-Ansah ze Southwarku. 
Sr. Miriam Heidlandová SOLT (Sestry Panny Marie od Nejsvětější Trojice) ve čtvrtek večer přednesla přednášku o Ježíšově pozvání k uzdravení a vykoupení před adorací, která byla zakončena eucharistickým průvodem. 
Byly také nabídnuty přestávkové sekce, včetně jedné s názvem Rodiny na misii: V rámci čtvrtečního setkání, které se zaměřilo na to, že domácí církev je hlavním místem evangelizace, se uskutečnilo setkání s názvem Misie v rodině, které se zaměřilo na domácí církev v srdci obnovy. 
P. Jan vystoupil na panelu během akce nazvané Evangelizace: Příštích 10 let, která se věnovala Velkému jubileu v roce 2033. 
https://www.cbcew.org.uk/five-bishops-attend-catholic-parish-summit/