"Ponížení, rozpaky a bolest srdce“. Bývalý pastor Hillsongu Carl Lentz se před vydáním dokumentu podělil o aktuální informace

Bývalý pastor newyorské církve Hillsong Carl Lentz říká, že on a jeho rodina jsou nyní „šťastní a vědomě upřímní“.

Lentz byl z Hillsongu propuštěn v roce 2020 poté, co se přiznal k nevěře své manželce. „Když vedete z prázdného místa, děláte rozhodnutí, která mají skutečné a bolestivé důsledky. Byl jsem nevěrný ve svém manželství, v nejdůležitějším vztahu mého života, a nesl jsem za to odpovědnost. Toto selhání jde na můj vrub a pouze na můj vrub a za své činy přebírám plnou odpovědnost,“ uvedl tehdy Lentz.

SOUVISEJÍCÍBývalý pastor Hillsongu Carl Lentz se stává součástí další megacírkve 

Při psaní na Instagramu se 44letý Lentz podělil o to, že se poslední tři roky soustředil na „boj“ za svou rodinu a zároveň „usiloval o střízlivost a uzdravení“.

„Žádný z těch šumů, lží, žádná z polopravd, které se o mně a nebo o nás říkaly, neměly význam. Jediné, co jsem chtěl, bylo dokázat své ženě a dětem, že se kvůli nim dokážu změnit. Ačkoli nás čeká ještě dlouhá cesta, díky spoustě práce, upřímnosti a modlitbám jsme se ocitli na krásném, šťastném a vědomě upřímném místě,“ píše zpravodajský portál Premier. 

„Tak moc, že jsme 5. května nejen oslavili 20. výročí svatby, ale dostali jsme se k tomu tím nejčistším způsobem. Bohužel jsme si museli projít spoustou ponižujících rozpaků a bolestí srdce,“ napsal Lentz.

Bývalý vedoucí Hillsongu učinil toto prohlášení v době, kdy má mít koncem tohoto měsíce premiéru nový dokumentární film, který se zabývá nesčetnými skandály, jimž megasbor čelí.

Lentz napsal, že on a jeho žena se na dokumentu podíleli v rámci procesu, který byl „součásti uzdravení“, ale varoval, že „to ještě ani neviděli“.

„Neměli jsme zájem o přehazování viny nebo odklánění odpovědnosti, soustředili jsme se na mé chyby a souvislosti toho, co se stalo,“ pokračoval.

Minulý měsíc církev Transformation Church, kterou vede pastor Mike Todd, oznámila, že se Lentz připojil k týmu zaměstnanců církve, aby jim pomohl jako „stratég“ při dalším naplňování jejich „rozsáhlé vize“.

Mnozí kritizovali návrat bývalého pastora do služby. Lentz však na toto téma ve svém příspěvku na Instagramu uvedl, že jeho nová práce nezahrnuje kázání ani dohled nad lidmi, ale pomáhá „poskytovat perspektivu a vhled“ tam, kde může.

Lentz svůj příspěvek uzavřel slovy, že doufá, že jeho příběh může pomoci ostatním v podobné situaci.

„Mohu to dělat mnoha různými způsoby, v církvi i mimo ni. Nejsem první člověk, který se ocitl v této situaci, a nebudu ani poslední, ale mohu vám slíbit, že budu mužem, který bude stát s náručí dokořán pro každého, kdo se ocitl na této cestě závislosti a zkázy.“

„Mohu říct, že tomu rozumím a svému vztahu s Ježíšem rozumím tak, jak bych to z kazatelny nedokázal. Pokání a změna života se prokazuje v průběhu času důslednými rozhodnutími a to je cesta, na kterou se těším.“

https://www.krestandnes.cz/ponizeni-rozpaky-a-bolest-srdce-byvaly-pastor-hillsongu-carl-lentz-se-pred-vydanim-dokumentu-podelil-o-aktualni-informace/